Parikkalan Valo Oy  |  Vikapäivystys (24h): 05 43901  |  Sähkökatkot  |  Yhteystiedot

Työskentely sähköverkon läheisyydessä

You are here

Home / Sähkönsiirto / Työskentely sähköverkon läheisyydessä

Ilmajohtojen läheisyydessä

Johtoon ei edes tarvitse osua, sillä sähkö hyppää ilmavälin yli. Ilmavälin pituus riippuu johdon jännitteestä ja jossain määrin myös vallitsevista sääoloista. Sähkö hyppää sitä kauemmas mitä suurempi jännite on kyseessä ja mitä kosteampi ilma on. Sähköjohtoon tarvitse edes koskettaa ja silti se voi aiheuttaa vakavan sähkötapaturman. Onkin tärkeää varmistaa työmaan ympäristön turvallisuus ja suunnitella kuljetusreitit tarkoin jo ennen varsinaisen työn aloittamista. Lastauspaikkaa ei saa sijoittaa sähköjohdon alle.

Työskenneltäessä ilmajohtojen läheisyydessä on noudatettava oppaassa olevia varoetäisyyksiä, jotka ovat ehdottomia vähimmäisvaatimuksia. Mikään koneen, kuorman tai taakan osa ei saa vahingossakaan alittaa näitä varoetäisyyksia. Koska etäisyyden arviointi on vaikeaa, käytännössä on syytä pysytellä johdoista paljon kauempana.

 

Maakaapelien läheisyydessä

Ennen kaivutyön aloittamissa maassa sijaitsevien kaapelien sijainti on selvitettävä. Sähköyhtiön omistamien kaapeleiden lisäksi maassa voi sijaita asiakkaiden ja teleyhtiöiden omistamia kaapeleita. Kannattaa kysyä kaapeleiden sijainti kaapelinnäyttö palvelustamme.